Japoński tasak ze stali damasceńskiej Catler DMS 165
Opis
Japoński tasak ze stali damasceńskiej Catler DMS 165
O marce
CATLER jest połączeniem nowoczesnych technologii z tradycyjnymi sposobami przygotowywania jedzenia. Dzięki technologii możesz wygodnie i szybko osiągnąć doskonały efekt kulinarny, nie obniżając przy tym wymagań pod względem smaku, koloru, zapachu, po prostu jakości gotowej potrawy.
Urządzenia wyróżniają się eleganckim designem w prostych kształtach i wykonaniem z ekskluzywnych materiałów. CATLER jest bezpośrednio stworzony do współczesnej kuchni, gdzie coraz częściej stosowane są nowe trendy i technologie – te urządzenia po zaprogramowaniu pracują prawie same, komunikują się z Tobą za pomocą inteligentnych wyświetlaczy a ich obsługa jest bardzo prosta.
Przy tworzeniu wszystkich wyrobów przede wszystkim kładziemy nacisk na bezpieczeństwo, zdrowe i szybkie przygotowywanie potraw i, co nie mniej ważne, na łatwą konserwację. Doskonałe opracowanie każdego szczegółu, wysokiej jakości materiały, stylowy design i wykorzystanie najnowocześniejszych technologii sprawiają, że urządzenia CALTER są odpowiednie do częstego i długotrwałego użytkowania nawet w najbardziej wymagających gospodarstwach domowych. Witaj więc i Ty w świecie urządzeń CATLER, urządzeń bez kompromisów!
STAL DAMASCEŃSKA
Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych retort i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu. Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach. Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.
Japoński tasak kuchenny
Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania.
Rękojeść noży
Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.
Specyfikacja techniczna:
- Noże serii DMS są yprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu owsiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
- Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
- Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.
- Wiele zastosowań
- Masywne i bardzo ostre ostrze
Opinie o produkcie (0)
Japoński tasak ze stali damasceńskiej Catler DMS 165
Dane techniczne
Producent | Catler |
Model | DMS 165 |
Rodzaj | Nóż |
Kolor | Srebrny |
Materiał | Stal damasceńska, Rękojeść z drewna Kebony |
Mycie | Myć ręcznie |
Wymiary | 165/306 mm (Ostrze/długość) |
Gwarancja | 2 lata gwarancji dystrybutora |
Lista dodatkowych produktów | 6895, 6970, 6894, 6898 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.