Lodówka HItachi R-MX700GVRU0 (GBK), czarne szkło
95% paczek doręczonych jest na drugi dzień do Klienta
Sprawdź inne produkty z Hitachi
Sprawdź inne produkty z kategorii Lodówki Side by Side / French door
Opis
Lodówka Hitachi R-MX700GVRU0 (GBK), czarne szkło
Świeża żywność dzięki szufladzie próżniowej
Sekretem dłuższej świeżości jest obniżony poziom tlenu. Oryginalny system konserwacji próżniowej Hitachi odprowadza powietrze w celu utrzymania ciśnienia na poziomie ok. 0,8 atm. Mięso, ryby i produkty mleczne zachowują świeżość i wartości odżywcze oraz są gotowe do gotowania bez rozmrażania.
Zachowanie wartości odżywczych
Żyj zdrowo. Środowisko o obniżonym ciśnieniu zapobiega utlenianiu i pozwala zachować wartości odżywcze produktów spożywczych.
Wartość DHA w makreli przechowywanej przez 3 dni*1
Badania i raport przygotowane przez Suranaree University of Technology*2
- Wartość początkowa : 2.71g/100g 100%*2
- Komora lodówki : 93%*2
- Szuflada próżniowa: 97%*2
*1 Testowany model: R-X7300F. Rezultaty mogą się różnić w zależności od poziomu świeżości przechowywanych produktów spożywczych. Ten efekt nie ma wpływu na datę przydatności do spożycia oraz nie gwarantuje wskazanego okresu trwałości.
*2 Badania przeprowadzone przez Centrum Sprzętu Naukowego i Technologicznego Suranaree University of Technology zgodnie z zasadami, warunkami i wynikami testów dostępnymi w trakcie badania i analizy. Dane na wykresie obliczone przez Hitachi.
Wartość witaminy C w przechowywanych ananasach po 3 dniach*1
Badania i raport przygotowane przez Suranaree University of Technology*2
- Wartość początkowa: 3.61mg/100g 100%*2
- Komora lodówki: 63%*2
- Szuflada próżniowa: 81%*2
Wartość witaminy C w przechowywanych papaje po 7 dniach*1
- Wartość początkowa: 56.6mg/100g 100%*3
- Komora lodówki: 77%*3
- Szuflada próżniowa: 82%*3
*1 Testowany model: R-M80VAGGD9X. Rezultaty mogą się różnić w zależności od poziomu świeżości przechowywanych produktów spożywczych. Ten efekt nie ma wpływu na datę przydatności do spożycia oraz nie gwarantuje wskazanego okresu trwałości.
*2 Badania przeprowadzone przez Centrum Sprzętu Naukowego i Technologicznego Suranaree University of Technology zgodnie z zasadami, warunkami i wynikami testów dostępnymi w trakcie badania i analizy. Dane na wykresie obliczone przez Hitachi.
*3 Testowane przez Hitachi.
Szuflada próżniowa - Zachowanie świeżości
Plasterki kurczaka, szynki*
Szuflada próżniowa: |
Komora lodówki: |
Plasterki sera*
Szuflada próżniowa: 98.6% |
Komora lodówki: 68.6% |
Łosoś*
Szuflada próżniowa: |
Komora lodówki: |
Sałata dębolistna czerwona*
Szuflada próżniowa: 96.9% |
Komora lodówki: 67.3% |
Doskonałe zachowanie oryginalnego smaku i konsystencji dzięki utrzymaniu świeżości bez mrożenia oraz chronieniu przed wysychaniem bez konieczności kłopotliwego owijania*.
* Badanie poziomu oraz zachowania wilgoci przeprowadzone przez Hitachi. Testowany model (Plasterki kurczaka, szynki): R-WB640VFX. Testowany model (Plasterki sera, Łosoś & Sałata dębolistna czerwona): R-S38JV.
Szuflada próżniowa - Zachowanie świeżości
Doskonale zachowana świeżość dzięki technologii Hitachi.
Ciesz się świeżym jedzeniem (Sashimi)!
Wskaźnik świeżości K dla surowego tuńczyka po 3 dniach przechowywania*
- Wartość początkowa : 10.4%
- Szuflada próżniowa : 18.8% (Tryb Vacuum Sub Zero : ok. -1°C)
- Komora lodówki : 31.5%
Ciesz się świeżym jedzeniem!
Wartość K piersi z kurczaka po 7 dniach przechowywania*
- Wartość początkowa : 44.0%
- Szuflada próżniowa : 46.9% (Tryb Vacuum Sub Zero : ok. -1°C)
- Komora lodówki : 52.3%
* Testowane przez Hitachi. Testowany model : R-WB64VGD0. Wartość K to wskaźnik świeżości.
Im niższa jest jego wartość, tym świeższy jest produkt. Wskaźnik świeżości K wynoszący 20% lub więcej informuje, że produkt nie może być spożywany w stanie surowym, a wskaźnik świeżości K wynoszący 60% lub więcej informuje, że produkt nie jest zdatny do spożycia.
Efekt może się różnić w zależności od rodzaju lub świeżości przechowywanej żywności i nie wydłuża okresu przydatności do spożycia.
Szuflada próżniowa - Zachowanie smaku
Doskonałe zachowanie oryginalnego smaku i konsystencji dzięki utrzymaniu świeżości bez mrożenia oraz chronieniu przed wysychaniem bez konieczności kłopotliwego owijania.
Jagnięcina po 7 dniach przechowywania*
Szuflada próżniowa (Tryb Vacuum Sub Zero : ok. -1°C): Utrata masy w wyniku rozmrażania 0.37g / 100g
Jagnięcina po 7 dniach przechowywania*
Komora zamrażarki (naturalne odmrażanie): Utrata masy w wyniku rozmrażania 0.69g / 100g
* Testowane przez Hitachi. Testowany model: R-WB64VGD0. Efekt może się różnić w zależności od rodzaju lub świeżości przechowywanej żywności i nie wydłuża okresu przydatności do spożycia.
Szuflada próżniowa - Szybkie wchłanianie się przypraw*
Komora usuwa powietrze z przechowywanej żywności, co umożliwia szybsze wchłanianie się przypraw. Pozwala to skrócić czas potrzebny na przyprawianie i gotowanie potraw, np. marynowanie i suszenie żywności, dzięki czemu zostaje więcej czasu na jedzenie!
* Badania przeprowadzone przez Hitachi. Testowany model: R-S38JV. Rezultaty mogą się różnić w zależności od poziomu świeżości przechowywanej żywności.
Szuflada próżniowa - Optymalne utrzymanie świeżości
Przechowuje Twoje ulubione potrawy w optymalnych warunkach.
Technologia zachowywania świeżości utrzymuje ciśnienie na poziomie 0,8 atm*
Innowacje Hitachi w najlepszym wydaniu: uszczelniona szuflada utrzymuje stałe środowisko podciśnieniowe. Pompa próżniowa usuwa powietrze i redukuje poziom tlenu w celu osiągnięcia ciśnienia na poziomie 0,8 atm przez cały czas użytkowania.
* Dzięki zastosowaniu technologii próżniowej powstaje przestrzeń, w której ciśnienie jest niższe od atmosferycznego. Ciśnienie w komorze próżniowej wynosi około 0,8 atm, czyli poniżej poziomu ciśnienia atmosferycznego – firma Hitachi określa to mianem technologii próżniowej.
Opcja 2 temperatur
Tryb Vacuum Sub Zero ok. -1°C |
Tryb Vacuum Chilled ok. 1°C |
Teraz możesz precyzyjnie chłodzić produkty spożywcze. Przechowuj żywność bez zamrażania, wybierając odpowiednią temperaturę do przechowywanych produktów i zapobiegaj utracie smaku i konsystencji.
Bezramowa konstrukcja ze szkła
Dodaj odrobinę elegancji swojej kuchni, dzięki nowej konstrukcji całkowicie przeszklonych, bezramowych drzwi.
Świeże warzywa - Komora na warzywa z zabezpieczeniem wilgotności
Aby zapewnić długotrwałą świeżość, komora z zabezpieczeniem wilgotności utrzymuje wilgotność żywności na optymalnym poziomie wynoszącym około 90%* z pośrednim chłodzeniem. W pełni oddzielne komory są zawsze pełne czystego powietrza, nie przenoszą zapachów dzięki filtrowi o potrójnej mocy.
* Testowane przez Hitachi. Różni się w zależności od ilości i rodzaju warzyw.
Utrzymanie wilgotności 90%*
Zabezpieczenie wilgotności umożliwia przechowywanie warzyw w optymalnym środowisku przez 7 dni.
* Utrzymanie wilgotności przetestowane przez firmę Hitachi. Działanie to nie przedłuża okresów przydatności do spożycia i ważności oraz nie gwarantuje wskazanego okresu trwałości.
Oszczędność energii - Technologia Inverter × Dual Fan Cooling
Zapewnia optymalne chłodzenie zarówno lodówki, jak i zamrażarki, co nie jest możliwe w przypadku pojedynczego wentylatora. Ulepszone chłodzenie z zastosowaniem dwóch wentylatorów przeznaczonych dla oddzielnych komór zapewnia oszczędność energii oraz wydajne chłodzenie. Ekologiczny czujnik termiczny umieszczony w każdej z komór wykrywa oddzielnie wszelkie zmiany temperatury, aby umożliwić utrzymanie idealnego poziomu temperatury w obu komorach przez cały czas.
Skuteczna usuwanie zapachów - Filtr powietrza o potrójnej mocy
Cebula i czosnek Merkaptan metylowy |
Surowe ryby Amoniak |
Ocet Aldehyd octowy |
Filtr o potrójnej mocy usuwa substancje zapachowe*1 oraz 99% bakterii*2.
*1 Filtr o potrójnej mocy, który przechwytuje i usuwa 7 substancji zapachowych (Badania przeprowadzone przez Hitachi. Rodzaje zapachów: merkaptan metylowy, amoniak, aldehyd octowy, trimetyloamina, propanal, heksanal i kwas octowy).
*2 Dzięki temu zapewnia również działanie sterylizujące. Dzięki połączeniu właściwości węgla aktywnego, zeolitu i tlenku manganu (katalizatora) filtr z czasem znacznie zmniejsza zawartość substancji zapachowych. Organizacja badawcza: Boken Quality Evaluation Institute. Metoda badania: Metoda przyczepności folii (JISZ2801). Nazwa elementu przetwarzającego: Filtr. Metoda sterylizacji: Zastosowanie katalizatora utleniającego do filtra. Temat: Bakterie uwięzione w filtrze. Wyniki badania: w ciągu 24 godzin usunięto 99% przy użyciu samego filtra. Brak wpływu na środowisko i produkty spożywcze znajdujące się wewnątrz lodówki.
Tryb Quick Cooling
Gdy potrzebujesz szybkiego i wydajnego chłodzenia, włącz tryb Quick Cooling, który zapewnia o około 29%* szybsze chłodzenie.
* Badania przeprowadzone przez Hitachi. Porównanie między włączonym a wyłączonym trybem Quick Cooling.
Sprężarka z falownikiem o wysokiej mocy
Umożliwia wyjątkowo wydajne chłodzenie dzięki generowaniu dużej objętości schłodzonego powietrza, a także skuteczne chłodzenie przy niskim poziomie mocy ze sterowaniem za pomocą mikrokomputera.
Sterowanie za pomocą dwóch czujników
Ok. 3°C Lodówka |
Ok. -18°C Zamrażarka |
Dwa ekologiczne czujniki termiczne, jeden w komorze zamrażarki i drugi w komorze lodówki. Czujniki niezależnie od siebie wykrywają każdą zmianę temperatury, aby umożliwić utrzymanie idealnego poziomu temperatury w obu komorach.
Oszczędność energii
Dzięki kontrolowaniu ilości schłodzonego powietrza dostarczanego do każdej z komór można uniknąć strat energetycznych oraz zapewnić najwyższą klasę oszczędności energii.
Wydajne chłodzenie
Każdy zakamarek lodówki jest dokładnie chłodzony, nawet gdy temperatura otoczenia osiągnie 60°C.
Bez stabilizatora
Lodówka Hitachi z falownikiem może pracować przy znacznych wahaniach napięcia od 130 do 300 V, nawet bez specjalnego stabilizatora.
Długie utrzymanie chłodzenia
Niska temperatura w zamrażarce jest utrzymywana nawet przez 15 godzin, aby zapewnić świeżość produktów spożywczych w razie przerwy w dostawie prądu.
Przełomowa oszczędność energii VIP – technologia próżniowych paneli izolacyjnych
VIP to cienkie panele, w środku których znajduje się Szuflada próżniowa z włókna szklanego zapewniająca bardzo wysoką izolacyjność cieplną – znacznie wyższą niż w przypadku standardowego materiału izolacyjnego, jakim jest uretan. Zapobiegają przedostawaniu się ciepła zewnętrznego, co pozwala uzyskać ogromną oszczędność energii. Chłodzenie jest utrzymywane przez 15 godzin – to najlepsza wydajność izolacji cieplnej w przypadku przerwy w zasilaniu.
* Obrazy służą wyłącznie do celów ilustracyjnych. Badania przeprowadzone przez Hitachi. Testy porównawcze przeprowadzone z użyciem całej linii produktów Hitachi.
Elegancki wystrój wnętrza
Wnętrze lodówki z komorami umieszczonymi obok siebie zostało starannie zaprojektowane, aby zapewnić łatwe odszukanie produktów i wygodę użycia. Do zestawu dołączono energooszczędne światło LED.
Opinie o produkcie (0)
Lodówka HItachi R-MX700GVRU0 (GBK), czarne szkło
Dane techniczne
Producent | HItachi |
Model | R-MX700GVRU0 (GBK) |
System chłodzenia | Full No Frost |
Pojemność chłodziarki (L) | 362 |
Pojemność zamrażarki (L) | 207 |
Oświetlenie: | LED |
Sterowanie | Dotykowe |
Funkcje dodatkowe | Komora próżniowa(10L), Półki ze szkła hartowanego, Funkcja szybkiego chłodzenia, Moisuture Guard Vegetable Compartment, VIP (prózniowy panel izolacyjny), Dystrybutor wody i kostkarka do lodu, Pojemnik na wodę z filtrem, Dwa czujniki kontrolujące temperatu |
Rozmrażanie - chłodziarka | No-Frost |
Rozmrażanie - zamrażarka | No-Frost |
Poziom hałasu (dB) | 42 |
Klasa energetyczna | F |
Zużycie energii (kWh) | 400/annum |
Kolor | Czarne szkło |
Wymiary (wysokość x szerokość x głębokość) | 1795 x 920 x 720 [mm] |
Waga | 117 kg |
Gwarancja | 2 lata gwarancji producenta |
Lista dodatkowych produktów | 14176, 900, 899, 10471, 10472, 10474 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.