Kategorie
Producent
Cena
-
od
do
Promocja
449,00 zł
Piec do pizzy – zaproś Włochy do swojego domu
Jesteś amatorem pysznej włoskiej pizzy i mógłbyś jeść ją codziennie? Nie zawsze masz jednak czas i chęci na wyjście do restauracji, a danie na wynos często dociera do Ciebie zimne i nieapetyczne? Stwórz w swoim domu klimat rodem ze słonecznej Italii i postaw na własny piec do pizzy, który pozwoli Ci samodzielnie przygotować pizzę niczym z włoskiej restauracji. Wybierz ulubione dodatki i ciesz się aromatyczną pizzą zaledwie w kilka minut. Dziel się nią z ukochaną osobą, rodziną i przyjaciółmi – z pewnością otrzymasz przydomek najlepszego pizzermana i zaskoczysz najbliższych swoim talentem kulinarnym.
Włoski piec do pizzy – jaki rodzaj zasilania wybrać?
Najważniejszą kwestią, jaką należy wziąć pod uwagę podczas wyboru wymarzonego włoskiego pieca do pizzy, jest rodzaj jego zasilania. W zależności od Twoich potrzeb i oczekiwań możesz wybrać piec elektryczny, opalany drewnem lub gazowy. Elektryczny piec do pizzy to urządzenie, z którego z powodzeniem możesz korzystać w warunkach domowych – nie zajmie wiele miejsca, a jego obsługa jest niezwykle prosta. To wybór, który nie narazi Cię na wysokie koszty i zapewni pełną powtarzalność wypieków – dzięki czemu za każdym razem uzyskasz znakomity, chrupiący placek. Piec do pizzy elektryczny posiada bowiem program automatycznych ustawień, dzięki któremu nawet początkujący kucharz stworzy wyśmienite dania. Nasza propozycja to elektryczny piecyk do pizzy Sage - Pizzaiolo z piekarnikiem osiągającym temperaturę 400 stopni Celsjusza i pięcioma gotowymi programami do pieczenia, w tym autentyczny piekarnik “Wood Fired”.
Piece do pizzy opalane drewnem zadowolą wszystkich koneserów kuchni włoskiej. Pizza z takiego urządzenia będzie doskonale wypieczona i zachwyci smakiem. Palenisko z kopułą ze stali nierdzewnej rozgrzewa się do 500°C w zaledwie 10 minut i redukuje zużycie paliwa. Za utrzymanie stałej, wysokiej temperatury odpowiada ceramiczna izolacja, a pełną kontrolę nad temperaturą w komorze zapewnia wbudowany pirometr. Nasza propozycja to piec do pizzy opalany drewnem z wózkiem Alfa Forni Ciao M, który umożliwia przygotowanie pizzy w ciągu jednej minuty, a za sprawą technologii Forninox, wyczyścisz w zaledwie 5 minut.
Piec do pizzy gazowy to doskonałe rozwiązanie w przypadku, gdy ze względów prawnych lub sprzeciwu sąsiadów nie możesz palić drewnem. Posiada podwójną warstwę izolacji z włókna ceramicznego oraz grube cegły ogniotrwałe na dnie – taka budowa zapewnia odpowiednią regulację cieplną i gwarantuje nienaganne pieczenie. Specjalny deflektor dba o stopniowy odpływ ciepła z komina, gwarantując optymalną wydajność pieczenia. Gwarancją najlepszego wyboru jest piec opalany na gaz Alfa Forni ONE - ulubioną pizzę przygotujesz w nim w zaledwie 90 sekund!
Jak wybrać najlepszy ogrodowy piec do pizzy?
Szukasz najlepszego pieca ogrodowego do pizzy, który pozwoli Ci poczuć się jak na wakacjach w gorącej Toskanii? Oto najważniejsze czynniki, które mają wpływ na komfort podczas przygotowywania posiłków oraz efektywność urządzenia:
- Możliwość regulacji temperatury i czasu – to dwie zmienne, które mogą ulec zmianie w zależności od składników, które znajdą się na pizzy. Warto więc wybrać taki piec, który pozwoli na precyzyjne kontrolowanie tych parametrów i umożliwi wprowadzenie własnych ustawień – dzięki temu w piecu przygotujesz takie potrawy, na jakie będziesz mieć ochotę.
- Jakość kamienia do pieczenia pizzy – ceramiczny kamień to podstawa charakterystycznego smaku pizzy, odpowiada za równomierne utrzymanie ciepła i utrzymanie bardzo wysokiej temperatury, a ponadto, pochłania wilgoć. Dobry piec do pizzy powinien posiadać łatwo dostępny kamień, który bez trudu można wymienić. Aby ogrodowy piec do pizzy był bardziej funkcjonalny, warto wyposażyć go w dodatkowe akcesoria, takie jak deska obrotowa, czy łopatki do zdejmowania pizzy.
- Ilość wypiekanej pizzy i walory estetyczne – przed wyborem pieca ogrodowego do pizzy należy zastanowić się nad tym, jak często będziemy z niego korzystać i ile pizz chcemy móc upiec w jak najkrótszym czasie. Nie bez znaczenia jest także design urządzenia – pełni ono bowiem nie tylko rolę użyteczną, ale może stanowić również unikatowy element ozdobny tarasu lub ogrodu.
- Szyba w pokrywie – poleca się wybór takich modeli, które umożliwiają podgląd wypieków bez konieczności otwierania pieca oraz posiadają komponenty podświetlające wszystkie funkcje.
- Obecność płyty szamotowej – to ogniotrwały element, który ze względu na dobrą akumulację ciepła i odporność na zmiany temperatur zapewnia równomierne wypiekanie pizzy.
- Ergonomiczność i łatwość utrzymania w czystości.
Piec do pizzy ogrodowy- jaki rozmiar pieca wybrać?
Podczas wyboru gabarytu wymarzonego pieca do pizzy powinniśmy kierować się przede wszystkim specyfiką oraz ilością wolnej przestrzeni w ogrodzie lub na tarasie. Pod uwagę warto wziąć także miejsce potrzebne na swobodne poruszanie się wokół pieca podczas przygotowywania potraw oraz przestrzeń potrzebną na dodatkowe akcesoria. Nie bez znaczenia jest również waga wybranego przez nas urządzenia. Jeśli zdecydujemy się na cięższą maszynę do pizzy, lepiej ustawić ją w stałym miejscu i unikać przenoszenia. Lżejszy sprzęt może z powodzeniem zająć miejsce tymczasowe, które możemy zmienić wedle upodobań. Tak dobrany piec na pizzę ogrodowy pozwoli na funkcjonalne zagospodarowanie przestrzeni i uzyskanie satysfakcjonującego efektu estetycznego – taka strefa z pewnością będzie przyciągać gości i stanie się centrum życia rodzinnego.
Wybierz nowoczesny piec do pizzy
Niezależnie od tego, czy poszukujesz rozwiązań dla lokalu gastronomicznego, czy marzysz o serwowaniu prawdziwej włoskiej pizzy w domowym zaciszu – profesjonalne piece i piecyki do pizzy mają wiele zalet, które sprawiają, że warto włączyć je w zakres wyposażenia kuchni.
Profesjonalny piec do pizzy to zarazem:
- możliwość dopasowania urządzenia do własnych preferencji – jeśli dysponujesz niewielkim metrażem, dobrym wyborem będą elektryczne piecyki do pizzy, które nie zajmują wiele miejsca w kuchni. Potrzebujesz rozwiązania, które pozwoli Ci przygotować nawet cztery apetyczne pizze w tym samym czasie? Duży i wydajny piec do pizzy opalany drewnem lub wykorzystujący potencjał ogrzewania gazowego będzie strzałem w dziesiątkę;
- kontrola warunków wypiekania ciasta – jednym z sekretów doskonałej pizzy jest nie tylko dobór jej składników, ale także proces wypiekania ciasta. Profesjonalne rozwiązania i nowoczesna technologia wykorzystywana przez oferowane piece do pizzy sprawia, że warunki podczas wypieku tego kultowego przysmaku są ściśle kontrolowane, a walory smakowe oraz aromatyczne w pełni zachowane;
- innowacyjne rozwiązania w służbie jakości – wybrane modele, jakie znaleźć można w naszej ofercie, wyróżniają się nowatorskimi funkcjami. Na uwagę zasługuje m.in. technologia Compact Flame, dzięki której możliwe jest wykorzystanie wysokopłomieniowego pieca nawet na niewielkiej przestrzeni czy systemy szybkiego nagrzewania minimalizujące zarówno zużycie materiału opałowego, jak i czas oczekiwania związany z przygotowaniem pizzy;
- profesjonalizm, który idzie w parze z bezpieczeństwem użytkowania – proponowane przez nas rozwiązania łączą w swoim działaniu cenione technologie i ogniotrwałe materiały. Doskonałym przykładem może być piec do pizzy wykorzystujący połączenie kopuły ze stali nierdzewnej i ceramicznego wypełnienia, które pozwalają bez trudu przyrządzić ulubioną pizzę w zaciszu własnego ogrodu lub tarasu, reprezentując zarazem technologie wykorzystywane i cenione w lokalach gastronomicznych.
Piece i piecyki do pizzy – pełen komfort użytkowania
Na uwagę zasługuje także wygoda użytkowania dostępnych urządzeń. Wiele modeli reprezentowanych przez oferowane piece i piecyki do pizzy wyposażonych zostało w funkcjonalne dodatki. Chcesz mieć zawsze pod ręką kuchenne akcesoria, które pozwolą Ci jeszcze lepiej zadbać o jakość przyrządzanego dania? Pomogą Ci w tym uchwyty na przybory kuchenne oraz praktyczne półki boczne. Chcesz sprawnie przenieść piec do pizzy z ogrodu na taras? Pozwolą na to kółka, dzięki którym z łatwością zmienisz lokalizację posiadanego sprzętu. Wszystko to sprawia, że profesjonalne piece z tej grupy z powodzeniem mogą być wykorzystywane wszędzie tam, gdzie ceniona jest jakość i smak prawdziwie włoskich dań!
FAQ
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie pieca do pizzy?
Najistotniejszym parametrem jest temperatura, która powinna oscylować w granicach 400st C. Należy zwrócić również uwagę na to czy piec do pizzy posiada programy automatyczne, program do wypieku pizzy na cieście cienkim i kruchym.
Jakie są rodzaje pieców do pizzy?
Najbardziej popularnym piecem do pizzy jest elektryktryczny, ale również można wypiekać pizzę w grillach Weber (gazowe, węglowe).