Kategorie
Dostępność
Cena
-
od
do
Promocja
615,00 zł
275,00 zł
272,00 zł
228,00 zł
155,00 zł
178,00 zł
203,00 zł
145,00 zł
149,00 zł
234,00 zł
203,00 zł
240,00 zł
203,00 zł
267,00 zł
314,99 zł
267,00 zł
Formy do pieczenia - dla amatorów i profesjonalnych miłośników wypieków
Twoje ciasta ciągle się nie dopiekają lub przypalają? Wyjęcie ciasta z blachy po upieczeniu jest za każdym razem prawdziwym wyzwaniem? Zrzucasz to na karb braku umiejętności lub nieodpowiedniego przepisu? Nic bardziej mylnego! Właściwie dobrana forma do pieczenia dobrej jakości to połowa sukcesu w procesie pieczenia. Dobre blachy do pieczenia to niezbędnik nie tylko w kuchni doświadczonych mistrzów wypieków, ale również osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z przygotowywaniem słodkich i słonych dań z piekarnika. Za ich pomocą przygotujesz kilkupiętrowy tort na przyjęcie urodzinowe, świąteczny sernik, niedzielną pieczeń czy pyszne, wytrawne muffiny śniadaniowe.
Blaszki do pieczenia ze stali nierdzewnej - uniwersalne i funkcjonalne
Foremki do ciasta wykonane ze stali nierdzewnej to jedne z najpopularniejszych naczyń do pieczenia. Nie bez powodu! Są niezwykle wytrzymałe, nie są podatne na odkształcenia i wgniecenia oraz wyróżniają się odpornością na rdzewienie. Jedną z największych zalet formy do pieczenia wykonanej ze stali nierdzewnej jest dobre przewodzenie ciepła - potrawa piecze się równomiernie i szybko, a my możemy zaoszczędzić na poborze energii elektrycznej. Najlepiej sprawdzają się formy pokryte powłoką nieprzywierającą - posiada ona charakterystyczne, delikatne nierówności, które zapewniają lepszy przepływ powietrza oraz zapobiegają przywieraniu przypalaniu i przywieraniu ciasta. Ponadto, blachy ze stali nierdzewnej to szeroki wybór modeli o różnorodnych rozmiarach i kształtach - z łatwością odnajdziesz formę do pieczenia okrągłą (np. formę do tortu), prostokątną, kwadratową, a także pojemną brytfannę (jak np. brytfanna z pokrywą WMF), w której przyrządzisz nawet całego kurczaka.
Żeliwne formy do pieczenia ciast - najlepsze do wypieku biszkoptów i serników
Żeliwne blachy do pieczenia to niezawodny wybór, który sprawdzi się w każdej kuchni. Są wyjątkowo trwałe, solidne, odporne na rdzewienie i uszkodzenia mechaniczne. Doskonale utrzymują temperaturę, dlatego są szczególnie polecane do wypieku ciast, które opadają pod wpływem nagłego spadku temperatury, jak np. sernik. Grube ścianki dbają o równomierne rozłożenie ciepła, dzięki czemu potrawy zawsze są doskonale upieczone.
Jeśli zależy Ci na produktach najwyższej jakości, postaw na żeliwne formy do pieczenia marki Skeppshult. Blachy są impregnowane olejem rzepakowym (a nie emaliowane lub powlekane), dzięki czemu żelazo będące składnikiem naczyń przenika do pożywienia i wzbogaca naszą dietę. Ponadto, impregnacja chroni powierzchnię blachy i zapobiega przywieraniu potraw. Formy Skeppshult mogą być użytkowane w każdym rodzaju kuchenek, również tych indukcyjnych. Profesjonalne blachy do pieczenia Skeppshult to gwarancja najlepszego wyboru!
Formy do pieczenia ciast z kamionki - wybór na lata
Formy do pieczenia wykonane z kamionki (nasza propozycja to formy marki Le Creuset) są solidne, praktyczne, doskonale utrzymują ciepło i wspaniale się prezentują, zachwycając unikatowym wyglądem. Emaliowana powierzchnia chroni naczynia przed zarysowaniem oraz zapobiega przywieraniu i przypalaniu się potraw. Dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny kamionka bardzo długo utrzymuje ciepło, dlatego możesz mieć pewność, że Twoje ciasto będzie smakować znakomicie! Szklista powłoka nie reaguje z żywnością i nie zmienia jej smaku, dlatego forma może służyć również do przechowywania wypieków. Formy do pieczenia z kamionki to również jeden z najbardziej ekologicznych wyborów - tworzone są tylko z naturalnych składników.
Foremki do pieczenia - do ciasteczek, muffinek i tartaletek
Przygotowujesz przyjęcie urodzinowe dla dzieci, może jesteś miłośnikiem ciasteczek owsianych lub czekoladowego sufletu, który rozpływa się w ustach? Wybierz zestaw form do pieczenia (jak np. zestaw foremek do tartaletek Kaiser) i przygotuj swoje ulubione słodkości! Aby uzyskać doskonałe wypieki, wybieraj foremki do ciast emaliowane - zapobiegną one przywieraniu ciasta i zadbają o najlepszy smak.
Jeśli marzą Ci się pachnące latem, jagodowe muffinki, zaopatrz się dodatkowo w specjalną formę do babeczek (polecamy formę do muffinek Kaiser). Gwarantujemy, że z takim zestawem naczyń staniesz się prawdziwym miłośnikiem/czką pieczenia, a Twoi najbliżsi będą zachwyceni!