Książka Tradycje Kulinarne Polski
95% paczek doręczonych jest na drugi dzień do Klienta
Sprawdź inne produkty z KitchenAid
Sprawdź inne produkty z kategorii Przystawki i akcesoria
Opis
Książka Tradycje Kulinarne Polski
Traktujemy jedzenie poważnie
1919 - Narodziny Legendy
Niemal sto lat temu Herbert Johnson, inżynier z Ohio, wymyślił kolejne cudowne urządzenie, które miało zrewolucjonizować życie mistrzów kuchni i smakoszy, pierwszy elektryczny mikser dla gospodarstw domowych. Podczas testowania wynalazku, żona jednego z prezesów firmy, nieświadomie wymyśliła nazwę marki, mówiąc: „Bez względu na to, jak to nazwiecie, to najlepsza pomoc kuchenna (ang. „kitchen aid”), jaką miałam”. Tak narodziło się KitchenAid. Przez kolejne lata, inspirując się pracą zawodowych szefów kuchni, marka stale opracowywała innowacyjne rozwiązania i ulepszała je specjalnie dla smakoszy i kucharzy.
Wszystkie urządzenia KitchenAid charakteryzują się doskonałym wykonaniem, wytrzymałością, wyrafinowanymi materiałami, solidną budową i najwyższą dbałością o szczegóły. Patrząc na stal nierdzewną i dotykając jej, mamy poczucie wytrzymałości i niezrównanej jakości. Wszystkie te elementy są w harmonijny sposób połączone z niezwykle staranną stylistyką, szczegółowością i uwagą zarówno w dużych, jak i małych urządzeniach.
"Tradycje kulinarne Polski"
"Tradycje kulinarne Polski" autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to fascynująca podróż przez historię i współczesność polskiej kuchni. Autorka, z pasją i erudycją, odkrywa przed czytelnikami bogactwo smaków, zapachów oraz tradycji związanych z polskim stołem. Od średniowiecznych przysmaków po współczesne interpretacje klasycznych dań, książka ta jest hołdem dla polskiej kultury kulinarnej, prezentując zarówno popularne dania, jak i te mniej znane, regionalne specjały. Przygotowana z dbałością o szczegóły, pełna inspirujących fotografii i przepisów, stanowi nie tylko przewodnik po historii polskiej kuchni, ale także zachętę do eksperymentowania we własnej. Tomaszewska-Bolałek, z niezwykłą precyzją i miłością do detalu, przekazuje czytelnikom esencję polskiej tradycji kulinarnej, sprawiając, że "Tradycje kulinarne Polski" stają się niezbędnym kompendium dla każdego, kto pragnie odkryć lub pogłębić swoją wiedzę na temat tej wyjątkowej kuchni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.