Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage The Oracle TM Touch SES990BSS
95% paczek doręczonych jest na drugi dzień do Klienta
Sprawdź inne produkty z Sage
Sprawdź inne produkty z kategorii Ekspresy ciśnieniowe
Opis
Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage The Oracle TM Touch SES990BSS
Marka Breville
Breville jest główną marką, ale na różnych rynkach ma wiele lokalnych partnerów, aby pomóc w realizacji jej strategii biznesowej. Dla Europy grupa wspiera markę Sage, która obecnie staje się ogólnoeuropejska. Produkty Breville są sprzedawane w ponad 50 krajach na całym świecie, co świadczy o jakości produktów - prawdziwej innowacyjności i atrakcyjności dla konsumentów.
Podstawowa strategia Breville Groupe opiera się na rozwoju i sprzedaży małych urządzeń kuchennych o najwyższej jakości, długiej żywotności i wysokim komforcie użytkownika. Marka jest wspierana przez specjalistów na całym świecie. Historia Brevill sięga 1932 roku, kiedy to Brevill był pierwszym producentem na świecie, który opracował i sprzedał toster kanapkowy. Produkt odniósł ogromny sukces i po wprowadzeniu na rynek w Australii w 1974 roku sprzedał 400 000 sztuk, a marka Breville stała się bardzo popularna w Australii. Podstawą rosnącej sprzedaży i sukcesu handlowego produktów Breville są inwestycje w rozwój produktów, koncentracja na projektowaniu i innowacji.
Udoskonal swoje umiejętności i zostań zawodowym baristą z profesjonalnym urządzeniem Sage BES990!
Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy
The Oracle ™ Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni zautomatyzowanymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy.System The Oracle ™ Touch posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości. Dzięki profesjonalnej kolbie i dyszy parowej można jednocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.
Staranne przygotowanie
Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego Ekspresu The Oracle ™ Touch jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać.
Wbudowany młynek
Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty wyświetlacz dotykowy.
Wyposażenie wewnętrzne
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Doskonała filiżanka kawy jest efektem prawidłowego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji
Funkcje specjalne
Profesjonalny ekspres Sage BES990 należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Dotykowy wyświetlacz
Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy lub po prostu jednym dotknięciem wybrać rodzaj kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres Sage BES990.
Elektroniczny system PID
Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę podczas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność podczas całego procesu ekstrakcji. Aby otrzymać smaczną kawę, potrzebujesz odpowiedniego ciśnienia we właściwym czasie. Niskie ciśnienie w trakcie parzenia wstępnego powoduje, że zmielona kawa w sicie nasiąka niewielką ilością wody i pęcznieje. Późniejsza ekstrakcja przy pełnym ciśnieniu daje pyszną i zrównoważoną kawę. Ekspresy do kawy Sage wyposażone są w zawór, który dokładnie kontroluje ciśnienie w jakim kawa jest ekstrahowana. Poziom 9 barów, jest idealnym ciśnieniem dla uzyskania najlepszego smaku kawy.
Funkcje Ekspresu:
- Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika
- Szczegółowy przewodnik po przyrządzaniu kawy
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- Dokładna temperatura wody (system PID)
- Optymalne ciśnienie wody (system OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek
- Funkcja ustawienia czasu i wydajności parzenia wstępnego
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
Opinie o produkcie (0)
Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage The Oracle TM Touch SES990BSS
Dane techniczne
Producent | Sage |
Model | The Oracle TM Touch SES990BSS |
Typ ekspresu | Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy |
Ciśnienie [bar] | 15 |
System spieniający mleko | Tak, Oddzielny pojemnik |
Sterowanie | Dotykowe, wyświetlacz kolorowy |
Kolor | srebrny, chrom |
Wymiary | Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm |
Wyposażenie | Nierdzewna kolba, Pojemnik na kawę mieloną, Sitko na zmieloną kawę Naczynie nierdzewne do spieniania mleka, Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek Imbus, Przetyczka do czyszczenia, Tester twardości wody |
Gwarancja | 2 lata |
Lista dodatkowych produktów | 4430,4326,4357,4327,4358,4328,4357,5170,4338,15097,14181,15104 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.